Ana içeriğe atla

IOTA Microsof ile Veri Paylaşım Değişikliği Yaptı

Gün güne büyüyen IOTA adlı girişim Microsoft, Fujitsu ve 20 farklı şirketle bir araya geldi. Ortaklığın sonundaysa Internet of Things (IoT) projesi kapsamı altında kurulacak olan bir yazılım satış platformu hazırlanacak. Bunu diğer platformlardan farklı yapan bir şey var; veri tamamen paylaşımlı kayıt teknolojisi (distributed ledger) ile saklanacak.

IOTA, bu sonbaharda, token satışında aynı adı taşıyan simgelerini zaten yayınladı. Şirket, Blockchain teknolojisi evriminde 'karışıklık' denilen daha iyi bir seçenek olarak gördüğü şeyleri yarattı . Bu sistem sayesinde şirket, bağlı cihazların, çeşitli veri setlerini aktarabilmesi, satın alabilmesi ve satabilmesi için bir yol oluşturuyor ve çoğu zaman kullanılmayan verilere erişimi sağlamalı ve hepsi önemli bir güvenlik içerisindeydi.
Platformun bir demosunun Ocak ayına kadar sürmesi planlanıyor ve şirketler, yeniliklere katılmanın bir yolu          olacak. Ortaklar, platformun nasıl çalışmaya devam ettiğini de etkileyecek. IOTA kurucularından David Sønstebø şunları söyledi:
"Hedef, araştırmacıların ve hatta hobi çalışanlarının katılımını sağlamanın yanı sıra bir iş veri ekonomisinin bir kombinasyonunu sağlamaktır. İnce taneli ticaret erişimini mümkün kılmanın güzelliği, tamamen yeni bir paradigma olduğunu bilmemiz dışında, kimin veya neyin nasıl kullanılacağını gerçekten bilmiyoruz "dedi.

Projede Büyük Şirketlerin de Rolü Var

Microsoft ve Fujitsu’nun dışında projenin gösteriminde birkaç büyük şirket daha yer alacak. Bunlardan bazılarıysa AccentureBoschDeutsche Telekom ve PwC olarak sıralanabilir. Microsoft’ta blockchain uzmanı olan Omkar Naik de şirket adına “IOTA Foundation’ın yeni veri paylaşım platformu projesinde yer almaktan büyük şeref duyuyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştı.
“Bu yeni nesil teknoloji, birbirine bağlı ve akıllı bir dünyanın oluşumunu hızlandıracak, aynı zamanda Blockchain teknolojisinin de önüne geçerek kullanıcılarımızın yaşadığı gerçek dünya sorunlarına yenilikçi çözümler, uygulamalar ve denemeler getirecek.”
Projenin deneme versiyonu 2018 Ocak ayına kadar çalıştırılmaya devam edecek. Bu süreç boyunca IOTA, şirketlerin ve bireysel kullanıcıların platformdan nasıl yararlanabileceğini göstermek adına birçok blog yazısı yazacağının ve örnek senaryolar oluşturacağının sözünü vermiş.
Projede yürütülecek olan ilk denemeler için IOTA bütün verilerin ‘eşit değerde’ tutulacağını, ancak bunun gelecekte değişebileceğini söylüyor. Schiener konu üzerinde şöyle bir açıklamada bulunmuştu:
“Konseptin işe yaradığını kanıtlamak için yapılacak olan bu denemede bütün veriler eşit değerde tutulacak. Sonraki denemelerde ise veriye değer biçen basit bir teklif mekanizması oluşturduk, bu da daha kompleks veri setlerinin sorgulanmasını kolaylaştıracak.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bulgar Üniversitesinde Bitcoin Bursu

Bitcoin’in ana finans dünyasında ki yükselişi harikalar yaratıyor. Herhangi bir geliştirme stüdyosuna yürüyün ve Blockchain, Bitcoin ve her şeyin kriptocurrency’u ile ilgili musingting IT personelini bulmak zorundasınız. Bunu göz önünde bulundurarak, Bulgaristan’daki Varna Yönetim Üniversitesi, Bitcoin’de burs imkanı sunan ilk yüksek öğrenim kurumlarından biri haline gelecektir.2018 yılında, on yazılım mühendisliği öğrencisine, Bitcoin’de burs verilecek ,her dönem için € 1000 değerinde. Üniversite ayrıca, adaylarına bursu ya avro ya da Bitcoin’den alma seçeneği de vereceğiz. Şanslı adaylar, kendilerine değerli sanal para birimlerinden bir pay alacaklarken, Üniversite de Bitcoin’i öğrenim ücretleri için bir ödeme yöntemi olarak kabul etme planları üzerinde çalışıyor. Prospektif yazılım mühendisliği öğrencileri, Blockchain teknolojisinin eğitiminde ilerlemeye öncülük ettiği için cryptocurrency ve Blockchain teknolojisinde yeni modülleri sabırsızlıkla bekleyebilirler. Alçak g

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin Makalesi

Satoshi Nakamoto tarafından yazılan manifesto birçok dilden sonra şimdi de Türkçe’ye çevrildi. Bitcoin : Eşten-eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi  Satoshi Nakamoto Özet.  Tamamen eşten-eşe çalışan bir elektronik para sistemi herhangi bir finansal kurumdan geçmeden bir taraftan diğerine çevrimiçi ödeme gönderilmesini mümkün kılar. Dijital imzalar çözümün bir parçasıdır, ancak mükerrer harcamaları önlemek için hala güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duyuluyorsa temel faydalarını kaybederler. Mükerrer harcama problemine eşlerarası ağ kullanarak bir çözüm öneriyoruz. Ağ, işlemleri sürekli uzayan özet fonksiyonu tabanlı bir iş-kanıtı zincirine ekleyek zaman damgasıyla işaretler ve iş-kanıtını tekrar üretmeden değiştirilemez bir kayıt oluşturur. En uzun zincir sadece karşılaşılan olayların sırasını kanıtlamakla kalmaz aynı zamanda en büyük CPU gücüne sahip havuzdan geldiğini de kanıtlar. CPU gücünün çoğunluğu ağa saldırmak için işbirliği yapmayan düğümlerin kontrolünde olduğu sür

Mevcut Bitcoinler Nasıl Nakit Paraya Çevrilir Ve Dikkat Edilmesi Gereken Yöntemler

Bitcoin'i nakiteye çevirmek için, Bitcoin'inizi makul bir fiyata, tercih ettiğiniz yerel para birimine (türk lirası, dolar veya euro gibi) satmanıza izin verecek bir Bitcoin değişimi arayın. Bunun için alternatif olarak  Btcturk  sunucusuna göz atabilirsiniz.       Çoğu Bitkon borsasında, ana fiyatlarının üst kısmında veya yakınında bulunan bir borsada satış fiyatı veya alış fiyatı görüntülenir.  Satış fiyatı, temelde bir değişimin, bitcoin'unuzu dönüştürdüğünüzde ne kadar nakit alacağınızı hesaplamak için kullandığı şeydir. Tablolardaki  gösterilen fiyat gerçek zamanlı olup, genellikle birkaç saniyede bir güncellenir. Hangi alışveriş birimini kullanacağınızı seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız gerekir. Aksi halde yapacağınız işlem işkenceye dönüşebilir. Bunun için 5 noktaya dikkat edin; Dövizin tercih ettiğiniz para birimini destekleyip desteklemediği ve nakitinizi almak için tercih ettiğiniz yöntem  Nakite çevirirken ne kadar ücret alıyor?  (Giz