Ana içeriğe atla

Kripto para ticareti için risk minimize stratejileri

Kripto para birimlerine yatırım yapmak, yüksek bir risk / yüksek getiri aktivitesidir. Şu anda yasadışı, ancak bu kadar yüksek geri dönüş potansiyeline sahip başka bir varlık sınıfı yok – bu yılın bitmez tükenmez fiyat  eğilimlerinin (BTC) ve  eterin (ETH)  gösterdiği gibi. Bitkinin% 720 üzerinde yükseldiği görülürken eter geçen yılın aynı dönemine göre% 4.300 oranında arttı. Bununla birlikte yüksek ödül yüksek risk getirir ve kripto yatırımcılar bu büyük ölçüde düzenlenmemiş ve olgunlaşmamış pazarda çok sayıda kişiyle yüzleşirler.

Market riski

Genel anlamda kripto para birimleri ve dijital belirteçler son derece değişken bir varlık sınıfıdır. Bitkoin volatilitesi, dünyanın önde gelen dijital para birimi uluslararası kabul görmüş bir yatırım varlığına dönüştüğü için önemli derecede azalırken, diğer kripto para birimleri her iki yönde de yüzde 50 ya da daha fazla gün içi fiyat hareketleri yaşayabilir.
Kripto piyasası büyük oranda haberciliğe dayandığından ve her kriptokrasinin kendine özgü riski olduğu için rakip blok zincir projelerinden gelen sansasyonel başlıklar, söylentiler ve kötü niyetli medya kampanyaları, gün içerisinde ve hafta içi fiyatlarında önemli düşüşler ile sonuçlanabilecektir.
Çeşitlendirme, piyasa riskini azaltmanın anahtarıdır. Çoğu kripto portföyü, kendine özgü piyasa riskini hafifletmek için bitofil ve eterde geniş holdinglerden ve umut verici altkaynaklardan daha küçük holdinglerden oluşur. Alternatif olarak, kripto portföyünüzü BTC vadeli işlemleriyle hedging etmek piyasa riskini de azaltabilir.

Likidite Riski

Likidite riski başka bir sorundur, özellikle de orta kapaklı ve küçük boy sikke yatırım edenler için. Bitcoin’in günlük ortalama işlem hacmi şu an 2 milyar doları aşarken, 10 büyük kripto para birimini pazar payı ile terk ettiğinizde, yatırımcılar 100 milyon dolardan daha az günlük ticaret hacmine ve çoğu durumda 10 milyon doların altına bakıyor. Bu, daha büyük yatırım yapmak isteyen herkes için bir meydan okuma oluşturmaktadır.
Dahası, işlem hacimleri birkaç borsa üzerinden yayılıyor; bu da geniş bir pozisyondan çıkmaksızın pazarı hareket ettirmeden büyük siparişlerin yürütülmesini daha da zorlaştırıyor. Likidite riskini azaltmak için, özellikle büyük bilet boyutlarında işlem yaparken en likit paralara yapışması tavsiye edilir.

Düzenleyici Risk

Kripto yatırımcıların yüz yüze getirdiği en büyük risklerden biri yasal düzenlemelerdir. Büyük bir bit eşofman ticaret merkezinin olumsuz kriptoklima yönetmeliklerini her duyurduğu her sefer piyasa çalkalanıyor. Bunun bir son örneği, Çin’in ilk para tekliflerini yasakladığını duyurmasıydı ve bu da Çin dijital simgelerinin fiyatlarında ciddi bir düşüşe neden oldu. Örneğin yasak ilan edildiğinde NEO yüzde 40 oranında düştü.
Daha geniş bir yelpazede, bitdoğanın yasallığı ve merkezi olmayan kripto para birimleri, kripto yatırımcıların yakından takip etmesi gereken bir konudur. ABD, İngiltere ya da Avrupa gibi büyük ölçek ekonomisinde yer alan milletvekillerinin merkezi olmayan dijital para birimlerinin kullanılmasına izin verme hakkındaki fikirlerini değiştirecekleri (sektörün yarattığı yenilikler ve işler göz önüne alındığında), bu hükümetlerin ve mali düzenleyicilerin konumları, şifreleme fiyatları üzerindeki etkisi muhtemelen yıkıcı olurdu.
Ne yazık ki, düzenleyici risk, karşı hafifletmek mümkün değildir. Yatırımcıların yapabileceği tek şey, bitmiş halde medyayı yakından takip etmek ve kripto varlıklarını etkileyebilecek olası herhangi bir politika değişikliğinden haberdar etmektir.

Operasyonel risk

Bitcoin borsalarında işlem yaparken ve cryptocurrency cüzdanlarında fonları saklarken operasyonel  riskler fazladır . Merkezi santral borsaları, siber suçlular için düzenli hedefler ve döviz bozma nedeniyle fonları kaybolmuş uzun bir kullanıcı listesi var.
Ancak bozuk paraları müstakil cüzdanlarda saklarken bile, depolarınızı soğuk depoda saklamazsanız kayıplar oluşabilir. Son Parite cüzdan kesmek  eter ve ERC20 jeton $ 280 milyon değerinde üzerinde dondu bu pazar ve hala onu destekleyen teknolojik ekosistemin ne kadar yeni oluşan bir acı hatırlatmadır.
Operasyonel riski azaltmak için, kriptolu yatırımcılar , borsalarda operasyonel hatalar yüzünden fon kaybetme riskini azaltmak için EtherDelta gibi merkezi olmayan borsaları  mümkün olduğunca kullanmalıdır. Ayrıca, yatırımcılar daima varlıklarını mermi cüzdanlarında saklamalıdır.

Siber güvenlik riski

Eğer bir kripto yatırımcı iseniz,  olan  saldırganlar için bir hedef. Merkezi olmayan dijital para birimlerinin çoğunluğunun sahte doğası, siber suçlular için ideal bir avlanma alanı – kullanıcıların düzenlenen finansal aracılar yoluyla çalışmasını gerektiren ABD doları veya başka bir fiat para biriminden daha çok kararsız çalışmasını çaldıracak – tır.
Kriptokrasi alanı, kimlik avı e-posta kampanyaları, cüzdan yakalayan taklit web siteleri veya detaylı bilgi paylaşım günlüğü ile doludur ve savunmasız kalp atışı değişim programlarının hedefli bir şekilde kesilmesini içerir. Siber suç kripto yatırımcıları için büyük bir risk oluşturmaktadır. Ne yazık ki, kripto kullanıcıları ve siber hırsızlığa uğramış exchange’lerin listesi çok uzun. Kripto varlıklarının güvence altına alınması söz konusu olduğunda ve kripto değişimlerinde işlem yaparken yeterli siyasal güvenlik önlemlerini kullanmalarını sağlamak için her kripto yatırımcıya kalmıştır.

Dolandırıcılık riski

Gerçekçi olmayan yüksek ROI’lar vaat eden bit eşitliği yatırım planları çoğu zaman sosyal medyada daha da yaygınlaşır ve hatta saygın rekor kırıcı yayın organlarında duyurulur. Genellikle piramit şemalardan başka bir şey değildirler. Aynı zamanda, hileli başlangıç ​​para teklifleri, yeni yatırımcıları para dışına çekmek için dolandırıcılar tarafından düzenli olarak başlatılıyor. Son Confido ICO çıkış aldatmaca , örneğin, dolandırıcılık bu pazarda bol kripto yatırımcılar için talihsiz bir hatırlatmadır.
Sahtekarlıktan kurtulma riskleri, fonları yerleştirmeyi planladığınız kriptokrasi, yatırım platformu veya ilk madeni para teklifleri hakkında ayrıntılı araştırmalar yaparak hafifletilebilir. “DYOR” mantığı (kendi araştırmalarınızı yapar) bu yeni dijital varlık sınıfında her zamankinden daha fazla geçerlidir.
Kripto para birimlerine yatırım yapma riski bol olmasına rağmen potansiyel ödüller de öyle. Sermayeyi çeşitlendirilmiş hisse senedi ve tahvil portföyüne yatırmak, yatırımcılara kriptoya kıyasla nispeten istikrarlı bir getiri sağlar. Bununla birlikte, geleneksel varlık sınıflarından oluşan çeşitli çeşitlendirilmiş portföy etkili bir şekilde şifreleme piyasalarında tanık olduğumuz geri dönüş türlerini üretebilir. Bu alana giren birçok yatırımcı, kripto altını kullanmayı umut ederek yukarıda belirtilen tehlikeleri kabul etmeye istekli olsa da, bu riskleri en aza indirmek için en azından ihtiyatlı adımlar atmanın mümkün olduğu doğrudur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bulgar Üniversitesinde Bitcoin Bursu

Bitcoin’in ana finans dünyasında ki yükselişi harikalar yaratıyor. Herhangi bir geliştirme stüdyosuna yürüyün ve Blockchain, Bitcoin ve her şeyin kriptocurrency’u ile ilgili musingting IT personelini bulmak zorundasınız. Bunu göz önünde bulundurarak, Bulgaristan’daki Varna Yönetim Üniversitesi, Bitcoin’de burs imkanı sunan ilk yüksek öğrenim kurumlarından biri haline gelecektir.2018 yılında, on yazılım mühendisliği öğrencisine, Bitcoin’de burs verilecek ,her dönem için € 1000 değerinde. Üniversite ayrıca, adaylarına bursu ya avro ya da Bitcoin’den alma seçeneği de vereceğiz. Şanslı adaylar, kendilerine değerli sanal para birimlerinden bir pay alacaklarken, Üniversite de Bitcoin’i öğrenim ücretleri için bir ödeme yöntemi olarak kabul etme planları üzerinde çalışıyor. Prospektif yazılım mühendisliği öğrencileri, Blockchain teknolojisinin eğitiminde ilerlemeye öncülük ettiği için cryptocurrency ve Blockchain teknolojisinde yeni modülleri sabırsızlıkla bekleyebilirler. Alçak g

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin Makalesi

Satoshi Nakamoto tarafından yazılan manifesto birçok dilden sonra şimdi de Türkçe’ye çevrildi. Bitcoin : Eşten-eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi  Satoshi Nakamoto Özet.  Tamamen eşten-eşe çalışan bir elektronik para sistemi herhangi bir finansal kurumdan geçmeden bir taraftan diğerine çevrimiçi ödeme gönderilmesini mümkün kılar. Dijital imzalar çözümün bir parçasıdır, ancak mükerrer harcamaları önlemek için hala güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duyuluyorsa temel faydalarını kaybederler. Mükerrer harcama problemine eşlerarası ağ kullanarak bir çözüm öneriyoruz. Ağ, işlemleri sürekli uzayan özet fonksiyonu tabanlı bir iş-kanıtı zincirine ekleyek zaman damgasıyla işaretler ve iş-kanıtını tekrar üretmeden değiştirilemez bir kayıt oluşturur. En uzun zincir sadece karşılaşılan olayların sırasını kanıtlamakla kalmaz aynı zamanda en büyük CPU gücüne sahip havuzdan geldiğini de kanıtlar. CPU gücünün çoğunluğu ağa saldırmak için işbirliği yapmayan düğümlerin kontrolünde olduğu sür

Mevcut Bitcoinler Nasıl Nakit Paraya Çevrilir Ve Dikkat Edilmesi Gereken Yöntemler

Bitcoin'i nakiteye çevirmek için, Bitcoin'inizi makul bir fiyata, tercih ettiğiniz yerel para birimine (türk lirası, dolar veya euro gibi) satmanıza izin verecek bir Bitcoin değişimi arayın. Bunun için alternatif olarak  Btcturk  sunucusuna göz atabilirsiniz.       Çoğu Bitkon borsasında, ana fiyatlarının üst kısmında veya yakınında bulunan bir borsada satış fiyatı veya alış fiyatı görüntülenir.  Satış fiyatı, temelde bir değişimin, bitcoin'unuzu dönüştürdüğünüzde ne kadar nakit alacağınızı hesaplamak için kullandığı şeydir. Tablolardaki  gösterilen fiyat gerçek zamanlı olup, genellikle birkaç saniyede bir güncellenir. Hangi alışveriş birimini kullanacağınızı seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız gerekir. Aksi halde yapacağınız işlem işkenceye dönüşebilir. Bunun için 5 noktaya dikkat edin; Dövizin tercih ettiğiniz para birimini destekleyip desteklemediği ve nakitinizi almak için tercih ettiğiniz yöntem  Nakite çevirirken ne kadar ücret alıyor?  (Giz